Udeskole der bevæger – Rotkäppchen spielen wir heute draussen

Børn der leger
Foto: Thomas Harpøth Thorning

Forløb i tysk – 6. klasse

Formålet med eventyrstationer i det grønne er at tilbyde et særligt læringsrum, hvor eleverne får mod på at tale mere frit på tysk. Uderummet giver samtidigt gode muligheder for at arbejde med flere sanser og sætter en anderledes ramme for samspillet mellem krop, hjerne og omverden. Derigennem kan eleverne opleve en større motivation for og lyst til fremmedsproget tysk.

I arbejdet med ”Rotkäppchen” tilegner eleven sig viden om eventyrgenren og aktiveres samtidigt gennem opgaver og rollespil med fokus på sproglige færdigheder og bevægelse.

Download forløbet.

 

 

 

Stationerne kan indeholde andre opgavetyper, fx ”Mix og Match”. Se ideer på ”Hjælp - jeg skal ud med børnene” på Center for Børn og Natur.

En meget forenklet udgave af ”Rotkäppchen”. Find eksempelvis inspiration i Tysk 5.-7. klasse fra Gyldendal eller på læremidlet fra Alinea, ”Du bist Dran 1”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forløbet er udarbejdet af Karen Wobeser fra VIA University College og redigeret af udeskolekonsulent Charlotte Åsell Pedersen.
Projektet Udeskole der bevæger er muliggjort med Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler til undervisning 2020

Logopark