10. maj 2023

Mød Center for Børn og Natur på Naturmødet 2023

Naturmødet 2023


Center for Børn og Natur samt Natur- og Friluftsvejlederuddannelserne er til Naturmødet 2023. Hør faglige oplæg og samtaler omkring bålet eller i teltet på Green Square, hvis du skulle være i nærheden af Hirtshals den 11-13. maj. Find os på stand 27.

Program

Torsdag

15.00-16.00
Sådan engagerer du grønne frivillige i naturen – erfaringer og gode ideer
Bliv inspireret til dit eget arbejde med at engagere grønne frivillige i naturen – hvad er argumenterne for? Og hvad er barriererne? Og ikke mindst hvad kræver det af din organisation at understøtte de grønne frivillige bedst muligt?

17.00-18.00
Quiz om Danske Naturparker med præmier
Hvad ved du om Danske Naturparker? Test din viden om Danske Naturparker og vind trangiasæt, halsedisser og poloshirts for bedste besvarelser.

18.00-19.00
Gendannelse til natur for voksne
Der har i mange år været fokus på elementer af naturdannelse for børn i danske skoler og institutioner – og der er f.eks. ikke mange børn, der ikke har styr på, at det er en dårlig idé at smide skrald i naturen. MEN… Noget går galt i voksenalderen. Vi møder det, vi kan kalde, dårlig behandling af dansk natur overalt… Hvorfor sker denne destruktive tilgang til vores livsgrundlag, og hvad kan vi gøre ved det? I denne debat skal vi snakke om, hvorvidt det ikke er på tide at fokusere på gendannelse til natur for voksne. Duk op og vær med til at gøre debattenaktuel og levende!

19.00-20.00
Fællesspisning om bålet
Kom og mød en kollega fra natur- og friluftsverdenen og få en bid bålmad.

Fredag

10.00-11.00 + 11.00-12.00
Bæredygtighed i børnehøjde
Studerende fra friluftsvejlederuddannelserne holder workshop om, hvordan skoleelever kan arbejde med bæredygtighed, natur og friluftsliv.

10.00-11.00 + 11.00-12.00
Bushcraft og bæredygtighed
Studerende fra friluftsvejlederuddannelserne holder workshop om, hvordan eleverne kan lære at fremstille enkle redskaber af naturens materialer med et bæredygtigt fokus.

12.00-12.30
Quiz om Danske Naturparker med præmier
Hvad ved du om Danske Naturparker? Test din viden om Danske Naturparker og vind trangiasæt, halsedisser og poloshirts for bedste besvarelser.

13.00-13.30
Kan du komme helt ud i skoven?
Vores adgang til den danske natur begrænses af op mod 80.000 barrierer, hvoraf over en femtedel er ulovligt opsatte. Hvad er begrundelsen for, at nogle lodsejere sætter barrierer op i naturen? Hvorfor kan det være vanskeligt for kommuner at håndhæve lovgivningen på området? Og hvordan kan man finde løsninger, der tilgodeser lodsejerne og offentligheden?

13.30-14.30
Har du den gode projektidé? Så har vi pengene
Har du en gode idé til et projekt, facilitet eller aktivitet, som kan få flere ud i naturen, men du mangler pengene? Så har du muligheden for at tage en snak med Nordea-fonden og Friluftsrådets Udlodningsmidler til friluftsliv på Green Square. Her kan du høre, hvordan du kan søge om penge til realisering af lige netop jeres projekt.

15.00-16.00
Ecological commitment among young people
Meet Jocelyn Lachance, who will provide comparative perspectives on youth, eco-anxiety and climate action across different cultures (France, Canada and Senegal). Will be in English.

17.00-18.00
Cook and talk
Hvad er bedre end at lave mad over bål og få en god snak med en makker? Kom til cook and talk og møde ligesindede i samtaler om natur og mennesket. Vi faciliterer gode spørgsmål og madvarer.

19.00-21.00
Natur- og Friluftsvejledernes passion: Natur- og Friluftsliv anno 2023
Arrangementet henvender sig til natur- og friluftsvejledere – uddannede som under uddannelse – samt andre med passion for dansk natur- og friluftsvejledning. Debatten er tænkt som en slags tænketank, hvor I kan præsentere egne tanker om, hvad og hvordan, natur- og friluftsvejledningen anno 2023 kan se ud og sparre med de øvrige deltagere om den. Kom frisk – der er fredagsøl til.


Lørdag

11.00-11.45
Sensory and experiential mapping methods for education and nature awareness
Get a new perspective on emotional relations with nature and sensory and experiential mapping methods for education and nature awareness. Mara Sierra-Jimenez is Colombian-frech, and she works with ’emotional relations to nature’ through various practices - observation, sensitivity mapping, storytelling and art (mosaic, sculpture, recycling). Will be in English.

12.00-13.00
Blåt bål og bølger
Kig forbi Green Square og få en kop bålkaffe og en snak om havet. Hør mere om den nye FN-komité for havets årti i Danmark, Grønland og Færøerne og arbejdet med ’Ocean Literacy’. Hvordan får vi udbredt en større viden om havet og skabt en større ’havbevidsthed’ – både om den forunderlige verden under overfladen og om de problemer, der er i havmiljøet? Hvilke nytænkende tiltag kan vi brainstorme, som giver engagerende og konkrete handlemuligheder for forskellige målgrupper?

Emner