13. juni 2019

Mød os på Folkemødet

Folkemøde, naturaktivitetskanon

Folkemøde, børnenes naturaktivitetskanon og nyt ADHD-studium. Det er korte nyheder fra Center for Børn og Natur, som du kan læse mere om herunder.

fm18 VGL HAVEN

Mød os på Folkemødet

Center for Børn og Natur er på Folkemødet i år. Vi holder til i Nordea-fondens Villa Gode Liv, hvor du fx. torsdag den 13. juni kl. 13 kan quizze med forskerne bag vores projekt "Kom med ud". Samme forskere deltager i vores debat kl. 18 om "et godt børneliv i naturen". Fredag den 14. juni kl. 14 er vi med i workshoppen "Flere børn der blomstrer", hvor du blandt andet kan høre om vores kampagne Børn gror i Natur. Også Naturfamilie-projektet kan du opleve på Folkemødet. Tjek hele programmet for Villa Gode Liv på www.nordeafonden.dk/villagodeliv2019.

Nyt fra projekt Børn gror i natur

Og apropos projekt Børn gror i natur har vi netop offentliggjort de 12 naturaktiviteter som alle børn skal have med i barndommens bagage. Aktiviteterne skal inspirere børn til at komme mere ud og skabe deres eget forhold til naturen. Tjek de 12 aktiviteter på www.boerngrorinatur.dk.

Deltagere søges til nyt ADHD-studium

Tilbage i januar skrev vi om Matt P. Stevenson, der forsvarede sin ph.d. som bl.a. viser, at naturoplevelser kan forbedre hukommelsen og evnen til at holde fokus hos børn både med og uden ADHD. Nu er Matt igen på banen med et nyt studium, hvor han sætter fokus på børn med ADHD i alderen 8-14 år. I den forbindelse søger han familier, som har lyst til at deltage i et feltstudium. Læs mere om projektet her: ADHD-Deltagere søges til ADHD-studium.