12. maj 2021

Pas på naturen – og brug mobilen til det

Program Naturmødet

Webinar 30. maj 9.30 til Naturmødet: Vi stiller vi skarpt på apps og mobilteknologi, der specifikt kan bruges til både at få øje på naturens behov og yde omsorg for naturen

Til webinaret møder du bl.a. naturvejleder Jørn Chemnitz Kristiansen og forskerne Theresa Schilhab og Gertrud Lynge Esbensen fra projektet Naturlig Teknik

Zoom-link til webinaret 30. maj 9:30

Download kalender-fil med link her

Mange apps og hjemmesider har til formål at øge vores opmærksomhed og stimulere til mere bevidste valg i forhold til at passe på os selv og naturen. De kan derfor bruges til at udvikle og vedligeholde børn og unges naturengagement. Teknologien bidrager til naturomsorg ved at knytte børn og unges viden om natur til fx handlekompetencer, fællesskab med naturen og dermed medansvarlighed. Netop oplevelsen af naturtilknytning er der akut behov at stimulere, fordi større naturkendskab og omsorg for planeten er vejen frem for en mere levedygtig fremtid. Det lyder fornemt - tænker du – men hvilke apps og hjemmesider er der specifikt tale om, og hvilke aktiviteter kan de konkret bruges til?

Hvad kan apps i naturen?

Kom og bliv inspireret af Jørn Chemnitz Kristiansen, der er naturvejleder og naturfagskonsulent ved Kolding Kommune og dagligt arbejder med folkeskoleelever i naturen med særligt fokus på undersøgelses- og formidlingskompetence. Jørn bruger forskellige apps i det undersøgende arbejde i naturen, men understreger, at teknologien skal kvalificere undersøgelsesarbejdet ikke være indholdet. Det er vigtigt, at eleverne oplever og lærer, at mobiltelefonen indeholder rigtig mange værktøjer til både undersøgelse og dokumentation, og at den kan medvirke til at kvalificere oplevelser og læring. Jørn vil fortælle om, hvordan han bruger kameraets forskellige funktioner, og appsne Inaturalist/Seek og Woop App i naturformidling.

Theresa Schilhab og Gertrud Lynge Esbensen, der arbejder på forskningsprojektet Naturlig teknik på Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus universitet, fortæller om, hvorfor og hvordan gode naturoplevelser er første skridt på børns rejse mod at blive miljøbevidste.