23. februar 2022

Pigespejdere og pædagoger motiverer SFO-piger til at komme ud i naturen?

Små piger laver tegn med hænderne og rækker tunge

Gratis webinar onsdag den 27. april klokken 16.00-17.00.

Tilmeld dig her og få link til webinaret.

I projekt ”Spejd med pigerne” samarbejder De grønne pigespejdere og pædagoger om at udvikle og teste aktiviteter og metoder for at motivere piger i SFO’en til at komme mere ud i naturen og vække deres naturnysgerrighed. I projektet har SFO-pigerne blandt andet hugget brænde og bygget insekthoteller, mens andre har tændt deres livs første tændstik.

Feltet har indtil nu været et underbelyst emne i forskningen, og derfor har forskere fra Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet fulgt projektet tæt. Få indblik i pigernes, de SFO-ansatte og spejderledernes oplevelser af at deltage i projektet og hør forskerne præsentere opmærksomhedspunkter og potentialer for mulige fremtidige projekter på baggrund af evalueringen.

 

16.00    Velkommen og introduktion til ”Spejd med pigerne” ved projektleder Tenna Libak, De grønne pigespejdere.

16.15    Præsentation af viden, metoder og resultater ved Søren Andkjær og Rikke Andkjær, Syddansk Universitet.

16.50    Tid til spørgsmål og kommentarer fra deltagerne.

 

Webinaret er målrettet både praktikere, undervisere, studerende og forskere og afholdes på dansk.

Webinaret arrangeres af Center for Børn og Natur, der er støttet af Nordea-fonden. Se mere om Center for Børn og Natur herunder om aktiviteter, webinarer og tilgængelige rapporter på www.boernognatur.dk

Arrangementet afholdes i samarbejde med De grønne pigespejdere og Syddansk Universitet. ”Spejd med pigerne” projektet er støttet med udlodningsmidler til friluftsliv af Friluftsrådet.

Download invitation her