Udeskole der bevæger – Jagt op gennem historien

Børn skyder med bue og pil
Foto: Mads Bølling

Forløb i historie, kristendomskundskab, dansk og idræt – 5.-6. klasse

Formålet er at præsentere en historisk tidsperiode ved at arbejde tværfagligt med emnet ”jagt”. Gennem forløbet vil eleverne tilegne sig viden fra forskellige fag, som gerne skulle give dem en bred forståelse af menneskets brug af og formål med ”jagten” gennem tiden.

Forløbet skal bidrage med vinkler på overlevelse, etik, bæredygtighed over ressourceforbrug i historiske og nutidige sammenhæng, samt forståelse af religion i et historiskperspektiv og i nutiden.

Eleverne skal opleve ”at gå på jagt” og dermed på egen krop mærke, hvad det gør ved os mennesker, og de skal opleve eksempler på overlevelse i naturen som primitivt folk.

Download forløbet.

 

Man behøver ikke gå all in med flint, ildstål mv. Man kan finde instruks videoer på nettet om, hvor man køber materialerne og bruger dem. Se Jonas Bigler der laver og sælger stenøkser og også sælger flinteknive billigt.

 


Forløbet er udarbejdet af Elsebeth Holm fra Strandgårdskolen og redigeret af udeskolekonsulent Charlotte Åsell Pedersen.

Projektet Udeskole der bevæger er muliggjort med Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler til undervisning 2020

Logopark