Seminarer

Afslutningsseminar med Nature Moves

Hør om og oplev resultaterne af NatureMoves-projektet om udvikling af nye rammer for børn og unges aktive udeliv. Seminaret afholdes i Bogense tirsdag den 12. oktober
Se mere her og tilmeld dig

Co-designing green neighborhood environments and outdoor playscapes with children

Seminar 3. juni kl. 15 til 16.30 om involvering af børn i planlægningen af natur, grønne områder og udemiljøer. Kom og få indsigter i hvordan børn og unge kan involveres i planlægningsprocessen.
Tilmeld dig og få link til seminaret her 

Webinaret bliver afholdt sammen med EU-projektet ”Regreen” og finder derfor sted på engelsk den 3. juni kl. 15 til 16.30.
Se programmet her

Naturmødet-webinar: Pas på naturen – og brug mobilen til det

Kom til webinar 30. maj 9:30 på Naturmødet og mød bl.a. naturvejleder Jørn Chemnitz Kristiansen og forskerne Theresa Schilhab og Gertrud Lynge Esbensen fra projektet Naturlig Teknik fortælle om hvordan apps kan udvikle og vedligeholde børn og unges naturengagement.
Zoom-link til webinaret 30. maj 9:30
Download kalender-fil med link her

Webinar: Plads til naturen – også i småbørnsfamilien 

Et eftermiddagsarrangement 18. maj 15.00 - 16.30 med viden, inspiration og dialog om naturens rolle i småbørnsfamiliers liv. Vi har samlet interessenter og aktører, der arbejder inden for småbørnsområdet, som vil dele deres viden og erfaringer med at integrere naturen i børnefamiliers liv
Se mere og tilmeld dig her

Webinar: Teknologi og naturbaseret læring

Kom til 45 minutters boost onsdag den 28. april 2021 kl. 15.15
Se mere og tilmeld dig her

Fyraftensseminar: Skolen udenfor - nyeste viden om udeskole i Danmark

Kom til fyraftensseminar 21. april 2021 kl. 15.30 - 17.00: Skolen udenfor - nyeste viden om udeskole i Danmark
Se mere og tilmeld dig her

Webinar: Få børn og unge ud i naturen med teknologi

Fredag den 26. marts 2021 kl. 15.15-16.00 kan du få 45 minutters gratis boost om børn, unge, natur og teknologi.
Se mere og tilmeld dig her

Fyraftensseminar: Børn og unge i naturen - mellem mobiltelefoner, familie, fællesskaber og fritid

Tiden er knap i det moderne børn og familieliv. Spørgsmålet er, om der er plads til naturen i dagligdagen? På vores næste seminar mandag den 23. september kl. 14:30 - 17 på SDU i Odense får du et par bud på svar bud fra forskere og praktikere. Du kan få helt ny viden om børns brug af digitale medier, høre om børns foretrukne steder i naturen og få ideer til, hvordan nye fællesskaber skal giver familier bedre muligheder for at bruge naturen.

Seminaret blev afholdt 23. september 2019 af Center for Børn og Natur i samarbejde med SDU.
Hent præsentationer fra seminaret

Fyraftensseminar: Attraktive grønne områder for børn - hvad og hvordan?

Hvordan skaber man attraktive grønne områder for børn? Fyraftensseminaret 6. juni kl. 14.30 - 17 giver inspiration og formidler ny forskning om naturen og grønne områder som ramme for børn i børnehaver og institutioner. Kom som pædagog eller leder i institution, som planlægger eller forvalter af grønne områder, som studerende, forsker eller bare interesseret i børn og natur.

Seminaret blev afholdt 6. juni 2019 af VIA University College i samarbejde med Center for Børn og Natur samt Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.
Hent præsentationer fra seminaret

Forskningsseminar og indvielse af ny læringsfacilitet

Fredag 26. april 2019 indviede Skovskolen ”Indsigten”, der både er et læringsrum og en oplevelsesfacilitet midt i naturen i Grib Skov. Efter den officielle indvielse afholdt Center for Børn og Natur et forskningsseminar med fokus på nogle af de aktiviteter, som kan finde sted med afsæt i ”Indsigten”. Flere fonde deltog til seminaret til en uformel snak om ideer til spændende projekter.
Se programmet for indvielsen

Seminar: Hvor meget kommer danske børn ud i naturen?

Helt nye tal om børnene i børnehaver og vuggestuer blev offentliggjort på seminaret. Tallene er baseret på svar fra ca. 2.500 institutioner og de sammenlignes med tidligere undersøgelser, hvor henholdsvis forældre og børnene selv er blevet spurgt om brug af naturen.

Seminaret blev afholdt 8. oktober 2018 af VIA University College i samarbejde med Center for Børn og Natur samt BUPL. 
Hent præsentationer fra seminaret (zip)

Seminar: Børn, natur og sundhed

Åbent forskningsseminar om udendørs leg og naturens betydning for børns sundhed. På seminaret præsenterede Mariana Brussoni fra University of British Columbia og Child & Nature Alliance of Canada resultater fra sin forskning. Efter det fulgte tre præsentationer med danske perspektiver og forskning. 

Seminaret blev afholdt 12. april 2018 af Steno Diabetes Center i samarbejde med Center for Børn og Natur
Hent præsentationer fra seminaret (zip)

Logopark